Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Δεν μας έφταναν η ανεργία, τα οικονομικά αδιέξοδα και το μπέρδεμα όσο αφορά τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό, προκλήσεις με τις οποίες σχεδόν όλοι οι νέοι της εποχής ερχόμαστε αντιμέτωποι, φτάνουν στα αυτιά μας και τα ευρήματα από μελέτες που εξετάζουν τις συντροφικές σχέσεις। Ένας στους δύο παίρνουν διαζύγιο, τρείς στους τέσσερις εμπλέκονται σε απιστίες, η πλειοψηφία των νέων έχει χάσει την... μπάλα με το φλερτ... Μ' αυτά και μ' αυτά οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι περνάνε και οι συντροφικές σχέσεις την κρίση τους। Ω ναι μέχρι και η... συντροφικότητα περνάει κρίση।
Όμως αυτά είναι μόνο νούμερα και διόλου δεν πρέπει να μας τρομάζουν και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι είμαστε καταδικασμένοι να μην κάνουμε ποτέ μια συντροφική σχέση που θα μας γεμίζει, θα μας ικανοποιεί και θα μας κάνει πιο χαρούμενους απ' ότι είμαστε... Φυσικά και μπορούμε... Πώς; Υπάρχουν άραγε, μικρά και μεγάλα μυστικά, εντός ή εκτός κρεβατοκάμαρας, δοκιμασμένες συνταγές, ρόλοι και παιχνίδια που μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευτυχία της συντροφικής μας σχέσης; Μμμ, εσείς τι λέτε; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να γλυτώσουμε από την απογοήτευση και την στεναχώρια, με την οποία μας φέρνουν αντιμέτωπους οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις, όπως είναι η απιστία, η ζήλια, τα προβλήματα στην συγκατοίκηση, τα πεθερικά, οι οικονομικές δυσκολίες, οι φίλοι που ανακατεύονται, ο χωρισμός; Γιατί, ελάτε τώρα, μην μου πείτε ότι τώρα ή στο παρελθόν δεν σας απασχόλησε κάτι απ' όλα αυτα।
Και αν σας απασχολεί, κάνετε κάτι για να το αντιμετωπίσετε ή απλά αρκείστε στο να κατηγορείτε μονίμως οποιοδήποτε άλλο έκτος από τον εαυτό σας, γιατί σας βολέυει να μην έρχεστε αντιμέτωποι με τα λάθη σας;
Να θυμάστε ότι οι σχέσεις δεν ειναι ρινγκ για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, ούτε βελτιώνονται και εξελίσσονται με το πάτημα ενός μαγικού κουμπιού... Αντίθετα θέλουν χρόνο, προσπάθεια και μια πιο ειλικρινή σχέση με τον εαυτό μας... Και αν όλα αυτά σας ακούγονται τετριμμένα και χιλιοειπωμένα, πολύ όμορφα στα λόγια, αλλά δύσκολα στην πράξη, να δείτε που αν το πάμε μαζί βήμα βήμα, θα δείτε ότι είναι πιο απλό απ' ότι νομίζετε να τα εφαρμόσετε και να έχετε μια υγιή σχέση που θα σας ικανοποιεί και θα εκπληρώνει τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος απο το να σας δίνει χαρά...
Σκοπός αυτού του ιστολογίου λοιπόν είναι να συζητάμε όλα όσα θεωρούμε προβλήματα στις σχέσεις και μας στεναχωρούν। Αρχή κάνουμε με ένα κείμενο για το καυτό και παντοτινά επίκαιρο θέμα της απιστίας... Όλες οι απόψεις και τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα..

2 σχόλια: